dinsdag 6 oktober 2015

Wild idee voor een anti regenkap

Ik ben nog van de kaploze generatie, maar ik overweeg er wel een. Alleen regen schijnt een drama te zijn als ik de verhalen mag geloven. Nu heb ik lang geleden al eens een slimme oplossing gezien voor op boten: een snel ronddraaiende transparante schijf die de druppels er gewoon af slingert.
Leek me een aardige mogelijkheid om eens mee te experimenteren. Helaas heb ik chronisch tijd tekort om zelf aan de slag te gaan met glasvezel of carbon materiaal. Daarom maar eens even gegoogled om te kijken of zoiets misschien al bestaat En ja, er blijkt al (nog!) een soort roterend voorzetvizier in de handel te zijn. Het wordt aangedreven door de rijwind, maar handige Harries maken een gemotoriseerde versie die het ook doet bij stilstand.Het schijnt vooral voor karten gebruikt te worden. Wel is het misschien lastig je hoofd snel te draaien door het vliegwiel-effect?
Zou dit idee bruikbaar zijn voor een onbelemmerd zicht bij regen? ik daag iedereen uit om met een mooi ontwerp te komen.

2 opmerkingen:

 1. Hehe ik had het idee van een draaiende schijf al eens geoppert, en dan nog voor het gebogen vizier van een WS kap. Dat zag eruit als het niet helemaal gaat werken als bedoeld.

  Ik ken dat van schepen die buiswater van hun ruiten af slingeren. Maar het werkt waarschijnlijk alleen optimaal als er een platte ruit achter zit of gemonteerd is in een platte ruit. Dat laatste krijg ik zoweizo niet voor elkaar. Onrondheid en onbalans enz.

  Daarom ben ik er zelf van overtuigd dat ik voor een plat frontruitje moet gaan, als basis voor een te wissen oppervlak. Dat heeft het nadeel dat het stijlen zal hebben die zicht ontnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Platte ruiten zijn in ieder geval praktischer omdat er dan minder ruimte is waar regen achter kan komen. Daarnaast is een vlakke ruit ook optisch prettiger, er treed minder beeldvervorming op

   Verwijderen